Loading color scheme

Libercem se po roce prohnala mrazivá 360tka

V sobotu 2. února 2019 byl v Liberci k vidění zvláštní úkaz. Ve ski areálu Vesec začal tát sníh, za kterým sem přijeli závodníci z celé republiky, ale i zahraničí. Na trati jim kromě překážek s vlastní vahou těla trať zpříjemňoval led a námraza. Ani to nikoho neodradilo od boje o medaili ve tvaru sněhové vločky. I přes tyto podmínky jste mohli vidět desítky běžících lidí, provádějících prapodivné cviky. Někteří z nich byli spoře oděni jen v tričku s krátkým rukávem, jiní obalení ve vrstvách funkčního oblečení, na nohou pouze tenisky. Všichni měli jedno společné, běželi jediný zimní závod letošní sezony 360tku WINTER!
Přes nepřízeň počasí, vítr a teploty pod nulou, se na start postavilo přes sedmdesát odvážlivců a 3 štafety. Závodníci se dobrovolně rozhodli vylézt z vyhřátých postelí a překonat sami sebe v mrazivých podmínkách. Startovalo se v 11 hodin a běžce čekala 3 kola po 2 kilometrech. Po prvním kole byli závodníci zahřátí na správnou teplotu, někteří se již ocitli na pokraji svých sil. Oblečení začalo padat dolů, stejně jako teplota.


Nejrychleji trať zdolal Jiří Čivrný. Z dámského osazení jako první cílovou rovinkou proběhla Lenka Švábíková, závodnice v překážkách a 2. žena ve světových tabulkách v běhu do schodů
Ve štafetách, kde základem byli 3 závodníci, uravalo první místo seskupení s názvem Diversity Beast, ve složení Chalupa, Rampír, Rampírová. Každý z nich běžel 1 kolo na maximum.
Jakmile závod dokončili poslední běžci z kategorie dospělých, přišli na řadu ti nejmenší. Závod 360tka Winter Kids absolvovalo několik dětských hrdinů, všichni s obrovským nasazením. Stejně jako dospělí, v cíli junioři obdrželi originální medaili ve tvaru vločky. A tak i oni mohou skládat svou trinitas.
TRINITAS je speciální seskupení meadilí jako celek. Další dílky mohou získat na závodech 360tka CHALLENGE a 360tka TOUR, které se budou konat v letošní sezoně po celé ČR. Nejbližší z nich je jarní 360tka CHALLNEGE, která startuje 13. dubna v Riegrových sadech v Praze a potom 19. května v Chrudimi. Nově je zařazen i Běh pro Terezku 22. 6. v Prachovicích.

DSC0938
DSC0346
DSC0368
DSC0077-2

Děkujeme návštěvníkům
areálu Vesec, že dodržují:

zákaz
volného
pobíhání
psů!