Loading color scheme

Restrikce překazily Dětský den ve Vesci

 
Žádné dětské atrakce, ani napínavá exhibice bezpečnostních složek. Dětský den s SBD Sever, ČSOL a Libereckým krajem ve Vesci plánovaný na 12. září se letos v tradiční podobě neuskuteční. Celodenní program se zúží jen na omezenou vojenskou ukázku. „Vše ostatní jsme museli kvůli nastaveným restrikcím proti covidu odvolat. Museli bychom vytvořit sektory pro návštěvníky, což by bylo nekomfortní a poškodilo by to obvyklý pohodový ráz události,“ vysvětlil Petr Černý , ředitel SBD Sever.
 
Organizátoři, SBD Sever, Československá obce legionářské (ČSOL) a Liberecký kraj, vyčkávali s rozhodnutím do poslední chvíle a nastavené podmínky považují za diskriminační. „Příprava tak rozsáhlé akce představuje téměř roční práci,“ podotýká Černý. Rekonstrukce bitvy ze setkání spojenců na Labi, kterou k 75. výročí konce druhé světové války připravovanou více než stovkou legionářů a členů Military kluby, se ve Vesci nakonec uskuteční. Bude ale pouze v omezeném rozsahu a za všech platných hygienických nařízení tedy i s omezením počtu návštěvníků.
Tradici Dětských dnů s historickými vojenskými ukázkami zavedli legionáři spolu se Stavebním bytovým družstvem Sever před osmi lety. K jejich pořádání se postupně přidal Krajský úřad Libereckého kraje, ministerstvo obrany a město Liberec. Rodinný program přilákal do Vesce zpravidla kolem 10.000 návštěvníků.
Program dětského dne 12. září začne ve 13.00 a bitva samotná proběhne mezi 14.00 a 15.00

Děkujeme návštěvníkům
areálu Vesec, že dodržují:

zákaz
volného
pobíhání
psů!