Loading color scheme

MRAZIVÉ DOBRODRUŽSTVÍ POD JEŠTĚDEM

“ Mrazivé dobrodružství, plné sněhu, ledu a náročných překážek vyslalo Gladiátory vstříc nové jubilejní desáté sezóně. Jeden z nejnáročnějších překážkových závodů historie na našem území nadchnul a zároveň prověřil připravenost a odhodlání závodníků i organizátorů. 

 Překážkové závody podobného rozsahu jsou u nás poměrně vzácnou záležitostí. Nejeden zkušený pořadatel si na rozmarech zimního horského prostředí vylámal zuby. Zkušený organizační tým Gladiator Race se pokusil zvednout pomyslnou rukavici a uspořádal úvodní závod jubilejní desáté sezóny v mrazivém prostředí lyžařského areálu Vesec v těsné blízkosti Jizerských hor. Samotná příprava celé akce prověřila fyzické i mentální síly pořadatelského týmu a i když  ne vše se  podařilo realizovat  bez chyb, dalo by se říct, že se jednalo o jednu z nejpovedenějších akcí, které měla tuzemská OCR scéna možnost zažít.

V sobotu 28.1. ráno nejprve odstartoval závod série GR8 TRAILS, který závodníky provedl podhůřím Jizerek a díky svému převýšení a náročnému podkladu připravil pro všechny běžce na startu  náročnou výzvu na kterou účastníci určitě dlouho nezapomenou.

Nejrychlejším mužem v cíli 10km trati  se stal Vojtěch Růžek v čase 0:52:57, ženou pak Tereza Novotná časem 1:01:02. Kratší distanci 5km ovládl Vladimír Kolář časem 0:31:11. V ženách zvítězila Jana Jarošová časem 0:35:49.

Závodní program pokračoval vlastním závodem Gladiator Race a to konkrétně s označením RUN.  Stejně jako tratě trailového běhu, byla i trasa všech kategorií pod sněhovou pokrývkou. Náročný běžecký podklad společně s mrazivými teplotami, připravil pro všechny gladiátory náročnou bitvu s překážkami, vlastními schopnostmi a otestoval morálně volní vlastnosti každého kdo našel odvahu opustit startovní oblouk. Zbrusu nová medaile v cíli tak bude určitě dlouho vzbuzovat silné emoce u každého, kdo si ji mohl pověsit na krk. 

Nejrychlejší muž sobotního závodu Lukáš Novák prolétl  trať  za 0:35:13 druhého elitního běžce Josefa Babáka porazil o téměř tři minuty. Nejlepší ženou byla Klára Lokajíčková v čase  0:44:24. 

Kromě elitních kategorií nabídl Gladiator Race v Liberci ultimátní výzvu a zároveň zábavu také pro nejmenší běžce a účastníky nesoutěžních kategorií FUN a FAMILY. Přesah mimo sportovní rovinu celé akce přinesla spolupráce  se sdružením TULIPAN provozujícím  chráněnou dílnu, jejichž zástupci se dokonce vydali na trasu závodu.

galdiator-race-2023-6
galdiator-race-2023-5
galdiator-race-2023-4
galdiator-race-2023-3
galdiator-race-2023-2
galdiator-race-2023-1

Děkujeme návštěvníkům
areálu Vesec, že dodržují:

zákaz
volného
pobíhání
psů!